Mi a cég fő tevékenységi köre és milyen szektorokban van jelen?

Stresszmentes IT környezetet teremtünk minőségi, innovatív megoldásokkal, időtálló IT infrastruktúrával és személyre szabott informatikai szolgáltatásokkal.

A megfelelő IT környezet iparágtól függetlenül a hatékony működés alapját adja. Partnereink között kereskedelmi vállalatok, pénzügyi intézetek, ipari és sportlétesítmények, illetve hotelek egyaránt megtalálhatóak.

Milyen termékeket, szolgáltatásokat kínálnak?

Világszínvonalú aktív és passzív hálózati eszközöket, strukturált kábelezési rendszereket tervezünk és forgalmazunk több évtizedes tapasztalattal, nagy raktárkészlettel, gyors és rugalmas kiszolgálással.
A CommScope SYSTIMAX, NETCONNECT és RUCKUS rendszerek forgalmazói és a Rittal, Raritan, Calirom márkák termékeinek szakértői vagyunk. 

A szolgáltatások terén minősített szakértői csapatunkkal átfogó és személyre szabott megoldásokat kínálunk a következő területeken: hálózatüzemeltetetés, adatközpont- és Wi-Fi tervezés, diagnosztika és üzemeltetés, felhőmegoldások, katasztrófa utáni helyreállítás (DR, azaz Disaster Recovery), virtualizáció, kiberbiztonság. 

Milyen szakterületekről keresnek partnereket, vevőket?

Olyan partnereket keresünk – legyen szó akár rendszerintegrátorokról, tervezőkről, vállalati IT vezetőkről – akik magas minőséget képviselő innovatív megoldásokat keresnek. Partnereinket minden lépésben támogatjuk a projektek/tenderek kezdetétől, illetve az IT fejlesztések és átalakítások esetén már az igények megfogalmazásától a tervezésen, integráláson, beüzemelésen át az üzemeltetetésig.

Van-e újdonság, innováció kínálatukban? 

Az OMIKRON számára kiemelkedően fontos az innováció, épp ezért folyamatosan kutatjuk a legújabb lehetőségeket, valamint a partnereink és a piaci igények figyelembevételével egyedi megoldások fejlesztése is terveink között szerepel Kutatás-Fejlesztési Üzletágunk által.

Miben különbözik a cég terméke, szolgáltatása a versenytársaktól?

OMIKRON – az IT emberi arca. Számunkra partnereink az elsők, ezért kiemelten fontos, hogy nem csupán alkatrészeket, ‘dobozmegoldásokat’ értékesítünk, hanem komplett rendszereket és személyre szabott megoldásokat alkotunk számukra. Minden esetben figyelembe vesszük az igényeket és ezek alapján a lehető legjobban a leghatékonyabban működő IT környezetet alkotjuk meg.