1. Mi a cég fő tevékenységi köre és milyen szektorokban van jelen?

Cégünk, a Negentropics Szoftver Zrt. egy mesterséges intelligencia startup, NLP (Natural Language Processing) kutatással és alkalmazás fejlesztéssel foglalkozunk 2015 óta.

Először orvosi szövegek értelmezésével és szemantikus keresésével, majd az interneten található angol és magyar nyelvű szövegek gépi értelmezésével foglalkoztunk.

Matematikai és nyelvészeti újításainkkal egyedi osztályozási és keresési technológiát fejlesztettünk. A szemantikus keresőmotor-technológiánk – a gépi tanulással támogatott kereséssel – rendkívül pontos és releváns találati listákat eredményez, felülmúlva a versenytársainkat.

2. Milyen termékeket, szolgáltatásokat kínálnak?

  • Technológiai újításainkkal többek között jelentés alapú könyvtári keresőt fejlesztettünk, mellyel a szakirodalom elérése gyorsabbá, egyszerűbbé válik. Ez egy olyan nyelvfüggetlen könyvtári ajánló rendszer, amely a nemzetközi gyakorlatban használt kereső eszközöknél pontosabb találatokat ad a felhasználók számára. Az alkalmazás további előnye – a gyorsaság és nagyobb pontosság mellett -, hogy emberi erőforrás, így idő és költség megtakarítás érhető el a használatával. A kifejlesztett alkalmazás a dokumentumokat képes számos elterjedt formában beolvasni és értelmezni és pontosan működik rossz minőségű, sok karakter hibával rendelkező vagy hibás helyesírással írt szövegeken is. Az algoritmus kis számításigénye miatt jelentős energia megtakarítást jelent a felhasználók számára: hatékony, környezetbarát megoldás.
  • Legújabb fejlesztésünk a közbeszerzés elemző szoftver, mellyel 12 év közbeszerzési adatbázisában lehet mesterséges intelligencia segítségével gyorsan és hatékonyan teljes közbeszerzési eljárásokat elemezni, megtalálhatók a versenyszűkítő elemek, a versenytársak innovációi. Komplett elemzést lehet készíteni a közbeszerzésekben versenyző cégekről.
  • Szemantikus kereső technológiára épülő intelligens fintech tudásbázisunk, mely kiegészül egy új, tanítható MI eszközzel, az Avatarral. Az Avatar képes összetett témákat úgy megtanulni, mint egy ember. Az Avatar a megtanult információk alapján összegyűjti az adott téma legfrissebb, releváns cikkeit, hírfolyamba rendezi, így a felhasználónak nem kell időt pazarolni a keresésre. Pillanatokon belül naprakész lehet több mint 100 fintech témában, vagy követhet akár 700 fintech céget egy helyen.
  • Pszeudobeteg : strukturálatlan orvosi szöveges adatbázis felhasználásával magyar nyelvű szövegértelmező mesterséges intelligencia felhasználásával orvosi oktatószoftver fejlesztése a Debreceni Egyetemnek.

3. Milyen szakterületekről keresnek partnereket, vevőket?

Minden cég, amely magyarországi közbeszerzéseken indul, potenciális partnerünk a jövőre nézve.

4. Van-e újdonság, innováció kínálatukban?

A közbeszerzések elemzése tekintetében a nagy-nyelvi modellek kiterjedt alkalmazását Magyarországon elsőként alkalmazzuk.

5. Miben különbözik a cég terméke, szolgáltatása a versenytársaktól?

Matematikai és nyelvészeti újításainkkal egyedi osztályozási és keresési technológiát fejlesztettünk. A szemantikus keresőmotor-technológiánk – a gépi tanulással támogatott kereséssel – rendkívül pontos és releváns találati listákat eredményez, felülmúlva a versenytársainkat.

6. Milyen  célokat  tűzött ki a cég a jövőre nézve?

A közbeszerzések mesterséges intelligenciával történő elemzését szeretnénk bevezetni országos és európai szinten.