Kérem, mutassa be a Smartindy Kft.-t röviden! 

A Smartindy Kft. 1998-óta foglalkozik ipar 4.0, AUTO-ID (vonalkód és RFID) valamint IoT rendszerek fejlesztésével. Saját szoftver és hardver fejlesztő csapatunk az általunk fejlesztett  Smart in-Flow IoT platformra alapozva fejlesztenek cégre szabott megoldásokat. Ez gyors fejlesztést, optimális költségszinteket és alacsony kockázatot jelent az ipar és logisztika területén működő partnereinknek. Fő szakterületünk a raktárirányítás, termeléskövetés, intralogisztika és minőségellenőrzés. 

Termékeik, szolgáltatásaik közül melyeket tekinthetik meg a látogatók az Electrosub kiállításon? 

A kiállításon Ipar 4.0 fejlesztések gyakorlati alkalmazhatóságának bemutatásával készülünk. Célunk, hogy a magyar vállalkozásokra szabott implementáció lehetőségeit bemutassuk. 

Van-e olyan termék, termékcsoport, szolgáltatás, amit kiemelten kezelnek ezek közül? 

A Smart in-Flow IoT platformunkat és RTLS – beltéri lokalizáció, valós idejű helymeghatározó megoldásunkat szeretnénk főként kiemelni. Bemutatunk néhány innovatív hardver komponenst is, mely az előremutató ipar 4.0 alkalmazások építőkövei.

Van-e újdonság, innováció kínálatukban? 

A Smart in-Flow IoT platform egy igazán 21. századi,   innovatív fejlesztésünk, lényegében az Ipar 4.0 megoldásaink alapja. Sokrétűen alkalmazható, segít “felokosítani’ és egy rendszerbe foglalni a magyar termelő vállaltok eltérő generációs gépsorait. 

Egyik leginnovatívabb újdonságunk az energia profilozó rendszer, mely öntanuló mesterséges intelligencia segítségével felállítja az adott gép energiaprofilját. Ennek segítségével nem csak energia költség takarítható meg, hanem képes arra, hogy folyamatosan nyomonkövesse, hogy az adott gépsor milyen gyártási műveleteket végez éppen.

Milyen területeken, területekről keresnek partnereket?

Elsősorban olyan ipari termelő vállalkozásokkal keressük a kapcsolatot, akik a digitalizálásban látják a fejlődési lehetőséget. Fontosnak tartják, hogy “felokosítsák” a termelési és logisztikai folyamataikat annak érdekében, hogy megőrizzék vagy növeljék versenyképességüket.

Milyen várakozással tekintenek az idei évre, illetve a közel jövőre?

 Az Ipar 4.0 ügyfeleink számára és számunkra is maga a jelen és a jövő. Azt gondoljuk, hogy helyes vállalati döntéseket cégmérettől függetlenül csak adatokra alapozva lehet meghozni. Mivel a digitalizált és az automatikus digitalizált adatgyűjtés egyre inkább elfogadott és elvárt a nagyvállalatok számára, elkerülhetetlen, hogy ez egyre inkább leszivárog majd a KKV-k közé is.