Kérem, mutassa be a REHM Hegesztéstechnika Kft.-t röviden! 

A „Magyaroszágon több, mint REHM” szlogen jól jellemzi társaságunk törekvéseit, amelyek a kezdetek óta meghatározták a tevékenységünket. 

A REHM Hegesztéstechnika Kft. nem kívánt megmaradni kizárólag a Rehm gyártmányú hegesztőgépek forgalmazásánál és szervizénél, hanem a hegesztés lehető legszélesebb spektrumában kívántunk eszközöket és szolgáltatásokat kínálni. 

Küldetésünknek tekintettük, hogy korszerű termékek és technológiák felhasználásával magas minőségi és technikai színvonalú megoldásokat kínáljunk partnereink számára feladataik teljesítéséhez, minőségi szolgáltatásainkkal pedig stabil hátteret biztosítsunk tevékenységükhöz.  

Szolgáltatásainkban alapkövetelmény a szakszerűség, a magas minőség és a gyorsaság. Rendkívül fontos számunkra, hogy a partnereink eredményesen és gazdaságosan tudják alkalmazni a tőlünk vásárolt eszközöket, berendezéseket, amit képzésekkel támogatunk. Szolgáltatásainkkal biztosítani kívánjuk a folyamatos munkájukhoz szükséges feltételeket, ezért szervizünk és alkalmazástechnikai csapatunk nagy létszámú, képzett és jól felszerelt. 

Meggyőződésünk, hogy a versenyképességhez nem kizárólag termelékeny gépekre és technológiákra van szükség, hanem mindazokra a berendezésekre és eszközökre is, amelyek a dolgozók egészséges munkakörülményeinek megteremtését szolgálják, ezáltal növelve a komfort- és biztonságérzetüket és így munkavégzésük hatékonyságát.  

Ezért 1999 óta füstelszívó és -szűrő berendezéseket is forgalmazunk, sőt komplett elszívó rendszerek létesítésével biztosítjuk az üzemekben a tiszta levegőt. 

2000 óta foglalkozunk robotos hegesztéssel, amelyben mára azon kevés rendszerintegrátor szolgáltatók közé tartozunk, akik kulcsrakész megoldásokat kínálunk, beleértve a munkadarabok hegesztő programjának elkészítését is. 

2002 óta foglalkozunk ellenállás-hegesztéssel. Az is mondható, hogy felkaroltuk ezt a főleg autóiparban rendkívül fontos technológiát, amelynek mind a képzése, mind a szolgáltatói háttere Magyarországon meglehetősen gyenge volt. Már a Miskolci Egyetemmel közösen végezzük az Európai Kiemelt Ellenállás-Hegesztő, és az Európai Ellenállás-Hegesztő Specialista képzéseket. A gépek és eszközök széles választékával, sokféle szolgáltatással segítjük ügyfeleinket. 

Munkánkat és törekvéseinket egy mondatban összefoglalva: 

Korszerű, termelékeny eszközökkel és kiváló, sokszínű szolgáltatásainkkal kívánjuk támogatni partnereinket, vevőinket a technológiai innovációban, ezáltal pedig a hatékonyságuk növelésében és a versenyképességük fokozásában. 

Termékeik, szolgáltatásaik közül melyeket tekinthetik meg a látogatók az Electrosub kiállításon?

Kiterjesztett valóság elvén működő hegesztő-szimulátor 

Kollaboratív robotok különféle alkalmazásai 

Van-e olyan termék, termékcsoport, szolgáltatás, amit kiemelten kezelnek ezek közül? Van-e újdonság, innováció kínálatukban? 

MPT – REHM Magic Programming Tool – Innováció a kobotos hegesztésben 

A hagyományos robotokhoz képest a kobotok rendkívül egyszerűen programozhatók. Az elvégzendő feladatokat munka közben be lehet programozni, a dolgozónak egyszerűen mozgatnia kell a robotkart és megtanítani a szükséges pozíciókat, folyamatosan elmentve a beállításokat. Számos mozgási folyamatot tud tárolni a rendszer, és képes arra, hogy az elmentett mozdulatokat egy végtelen körforgásban végezze. A kobotok programozásához nem kell egyéb készség, mint a logikai gondolkodás, míg a hagyományos robotokat ennél sokkal bonyolultabb kezelni.  

A REHM Magic Programming Tool” elnevezésű eszköz, röviden MPT, segítségével nem csak mozgatni tudjuk a kobotot, de egy lépésben programozni is képesek vagyunk, anélkül, hogy a kobot programozó pultjához kellene nyúlnunk. A REHM MPT egy UR kompatibilis kiegészítő, aminek segítségével sokkal gyorsabban lehet egy hegesztési programot összeállítani. Az eszköz egyik oldalon a robotkarhoz, a másikon a hegesztő pisztolyhoz csatlakozik.  

Az MPT két részből áll, egy felső gombsorból és egy alsó programozó sávból (részből). A felső gombok úgynevezett „freedrive” gombok, melyek közül bármelyik megnyomásával kioldanak a fékek és a kobot kézzel mozgathatóvá válik. Az alsó gomb és kijelző sor, valamint forgatható gyűrű segítségével parancsokat tudunk bevinni a robot programozásához.  

A programozó pulttal történő programozáshoz képest az MPT-vel sokkal gyorsabban lehet dolgozni. Az eszköz rengeteg időt megtakarít és segíti a felhasználót, hogy koncentrálni tudjon a hegesztési feladatra, miközben folyamatában tudja programozni a kobotot ahelyett, hogy a programozó pult és a robotkar mozgatása között kellene váltogatnia, növelve ezzel a hibák lehetőségét. Nem csupán a programozás idejét tudjuk csökkenteni az MPT-vel, de a felhasználó betanulása is egyszerűbb és gyorsabb. 

A kollaboratív robotok a jövőben egyre nagyobb és nagyobb teret szereznek könnyű programozásuknak köszönhetően a hegesztéstechnika terén is. A REHM MPT egy versenyképes megoldást nyújt a programozás további gyorsításához és ergonomikusabbá tételéhez, mellyel a kobotos hegesztés még hatékonyabbá tehető. 

WeldoRaptorREHM mobil hegesztő-kobot – Könnyen mozgatható, mobil hegesztőállomás 

A berendezés egy Universal Robots UR10e kollaboratív robotból, egy REHM Focus.Arc P hegesztőgépből, a hozzá tartozó hegesztőfelszerelésből, REHM Magic Programming Tool eszközből, valamint a biztonságot szolgáló jelzőfényből áll.  

A mobil hegesztő-kobot segítségével gyerekjáték a nagy méretű munkadarabokon történő hegesztés, mivel könnyedén átmozgathatjuk egyik pozícióból a másikba.  

Programozása a REHM MPT miatt még egyszerűbb a hagyományos hegesztőrobotoknál. 

Milyen területeken, területekről keresnek partnereket?

Hegesztett szerkezeteket gyártók, autóipar, autóipari beszállítók 

Milyen várakozással tekintenek az idei évre, illetve a közel jövőre?

Élénkülésre számítunk az iparban, amit folyamatos fejlődéssel és innovációval szeretnénk támogatni, hogy partnereink sikerrel tudjanak részt venni ebben a növekedésben.