IPC Forrasztási verseny

Az Electrosub kiállítás rangos kísérő eseménye az IPC kézi forrasztási verseny, ami az IPC standján kerül lebonyolításra, a kiállítás mindhárom napján.

Ki a legjobb a kézi forrasztásban?

Egy nagy alkatrész-sűrűségű nyomtatott áramköri lap kézi forrasztása jól képzett forrasztó munkatársat követel, hogy hibamentes forrasztásokat tudjon létrehozni. Ez a küzdelem meg fogja mutatni ki a legjobb az összetett, részben furat-, részben felületszerelt áramköri lap szerelvények kézi forrasztásában. A résztvevőknek 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy egy működő elektronikai egységet építsenek. A szerelt áramkörök forrasztását az IPC-A-610F 3. termékosztály előírásai szerint ítélik meg, és számít a munka elvégzéséhez szükséges idő, valamint alapkövetelmény a működőképesség. A zsűrizést IPC-A-610 mestertrénerek végzik.

A jelentkezők megkapják a szerelvény beültetési rajzát, a szükséges áramköri lapot és alkatrészéket. A munkához minden eszköz, szerszám és anyag biztosított. Angol nyelvtudás nem szükséges. Egyidejűleg 4 versenyző dolgozhat. A versenyt bárki figyelemmel kísérheti, és biztathatja a versenyzőket.

Az IPC kézi forrasztási verseny győztese és két helyezettje pénzdíjakban részesül: 1. helyezett: 300 €, 2. helyezett: 200 €, 3. helyezett: 100 €. Az első helyezett ezen túlmenően esélyt szerez arra, hogy megküzdjön a világ legjobb kézi forrasztó technikusaival az IPC világbajnokságán Németországban, Münchenben, idén novemberben.

A Microsolder Kft. külön díja az első helyezett munkáltatójának:

300.000 Ft kedvezmény bármely IPC trénerképzés vagy kihelyezett alkalmazástechnikai szakember képzés nettó árából, a Microsolder Kft. oktatási kínálatából!

A szakemberek versenye mellett egy diák/amatőr verseny is lesz, egyszerűbb feladattal, alacsonyabb pénzdíjjal (30/20/10 €), de ugyanolyan élményt nyújtva.

További információk

Jelentkezési lap letöltése Versenybeosztás

Lars Wallin
IPC európai képviselő
e-mail: LarsWallin@ipc.org
Honlap: www.ipc.org
Regős Péter
ügyvezető igazgató
Microsolder Kft.
Budapest, Kiscsillag u. 18. 1037
Tel.: +36-1-203 8742
Fax: +36-1-206 1012
Mobil: +36-20-936 4681
e-mail: peter.regos@microsolder.hu
Honlap: www.microsolder.hu
www.microsolder-ipc.com