Electrosub 2017

Sikerrel zárta kapuit az Electrosub, az elektronikai ipar új, üzleti és szakmai fóruma

A  Terminal 1 Event Centerben október 11-13.között került megrendezésre az elektronika ipar régen várt és hiánypótló üzleti és szakmai eseménye, az Electrosub Konferencia és Kiállítás. A kezdeményezés a fórum létrehozására a múlt évben a MELT ( Magyarországi Elektronikai Társaság ) gesztorálasával és az OC Bau Kft. közreműködésével indult, majd a szervezés során támogatottsága egyre nőtt, ami végül a sikeres megvalósításhoz vezetett, megteremtve ezzel az iparág aktív piaci mozgásának színterét.

Az Electrosub 30 szponzor – amelyek között multinacionális cégek  és magyar vállalkozások  egyaránt szerepeltek -, továbbá 7 meghatározó szakmai szervezet és 7 szakmédia támogatását élvezte.

Az esemény felett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vállalt fővédnökséget.

AZ Electrosubon összesen 89 kiállító vett részt, a kiállítók 62 standon 827m2-en mutatkoztak be. A konferencián 52 előadás hangzott el, neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában. A konferencia érdekessége volt, hogy nem egy meghatározott szakterület köré szerveződött, hanem különböző témákat feldolgozó, blokkokba rendeződött előadások láncolataként épült fel. Az előadások 2 szekcióban, párhuzamosan zajlottak.

A rendezvényt a 3 nap alatt 1152 látogató kereste fel, a konferenciára összesen 186-an regisztráltak.

Az Electrosub kísérő eseménye a forrasztási verseny volt, ami Magyarországon most először került megrendezésre az elektronikai ipar rangos nemzetközi szervezete, az IPC szervezésben, a Microsolder kft. közreműködésével. A versenyen 50 profi és 17 diák mérte össze tudását.

A diák verseny nyertesei
1. Tóth Máté, Műszaki Szakközépiskola, Komarno
2. Márki Bence, Pálfy Vízügyi Szakgimnázium, Szolnok
3. Cumin Gilles, Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola

A 3. helyezett egy teljesen amatőr, 8. osztályos fiú lett, akit nem az iskolája nevezett, hanem a helyszínen, érdeklődésből, saját maga jelentkezett a megmérettetésre.

A profi verseny nyertesei:
1. Bidlek István, Elektromont Kft.
2. Bacsóné Papp Anikó, National Instruments Hungary Kft.
3. Ádám István, Eurocircuits Kft.

Az első helyezett 300 euró pénzdíjazásban részesült és indulási jogot nyert az IPC kézi forrasztási világbajnokságára, amely a müncheni Productronica kiállításon lesz november 17-én. Az IPC az utazást és 2 éjszakára a szállást is fizeti.

Az 1. helyezett munkáltatója, az Elektromont Kft. ezen kívül elnyerte a Microsolder Kft. különdíját: 300.000 Ft engedményt valamely IPC trénerképző, vagy alkalmazástechnikai szakember-képző tanfolyam árából.

Az Electrosub egy szakmai pályázat „Az év szakmai koordinátora” díj átadásának helyszínéül is szolgált. A pályázatot hagyományteremtő szándékkal a D&Társa Bt. írta ki és hirdette meg.

Az Év ESD Koordinátora pályázat alapításának célja az volt, hogy a magyar elektronikai területen érintett cégek koordinátorai bemutathassák, hogy munkájukkal milyen módon járultak hozzá cégük versenyképességének növeléséhez.  A zsűri számos pályázati anyagot értékelt, a szakmai bíráló bizottság döntése alapján Az Év ESD Koordinátora díjat Sike Gábor vehette át.

A kiállítók, látogatók elsődleges visszajelzései pozitívak, arra a kérdésre, hogy szeretnének folytatást és részt vennének-e újra hasonló eseményen, szinte kizárólag igennel feleltek, ami igazolja a kezdeményezés létjogosultságát. A szervezőbizottság folytatja munkáját, a koncepciót mindenkor kiállítóink, látogatóink, támogatóink és  partnereink igényei szerint szeretnénk formálni. Középtávú célunk, hogy az Electrosubot nemzetközileg is jegyzett, regionális jelentőségű eseménnyé fejlesszük és a fórummal támogassuk a Magyarországon működő elektronikai ipar fejlődését és piaci pozíciójának megerősítését.
Electrosub szervezőbizottság

ELECTROSUB szervezőbizottság | + 36 30 321 4176 | info@electrosub.hu | www.electrosub.hu